Når du skifter lasagnepladerne i en lasagne ud med kartoffelskiver, får du en dejlig, mættende ret med højt indhold af næringsstoffer. Det smager skønt og er, som traditionel lasagne, også rigtig god dagen efter.
Ingredienser:
(Til 4 personer)
1 kg spisekartofler
500 gram hakket oksekød, gerne med lav fedtprocent
2 løg
3-4 fed hvidløg
1 dåse tomatpuré
1 dåse hakket tomat
3-4 mellemstore gulerødder
1 courget
½ aubergine
1 spsk sød paprika
1-2 tsk tørret oregano
1-2 tsk tørret basilikum
Evt. lidt chiliflager
Salt og peber
Olie eller smør til stegning og til at smøre fadet
½ liter mornaysauce, enten købt eller hjemmelavet
100 gram revet ost
Fremgangsmåde:
Hak løg og hvidløg og læg det til side i en skål. Finhak eller riv gulerødder, aubergine og courget og læg det til side i en anden skål.
Svits løg og hvidløg i en stor gryde til løgene er blanke. Tilsæt tomatpure og lad det svitse med et par minutter under omrøring. Tilsæt derefter kødet og steg det med, til det er brunet af.
Tilsæt de hakkede grøntsager, krydderier og hakket tomat. Lad det simre under låg til grøntsagerne er møre. 15-20 minutter bør være nok, men kødsovsen bliver bedre, hvis den får lov at simre længere.
Imens skrælles kartoflerne og skæres i skiver på cirka en halv centimeter.
Smør et lasagnefad med smør eller olie. Læg først et lag kartoffelskiver i fadet, herefter morneysauce og kødsauce. Gentag til der ikke er flere ingredienser. Det sidste lag skal kun være kartofler og morneysauce. Fordel osten på toppen og bag i almindelig ovn på 200 grader i en time til kartoflerne er møre.
Lad lasagnen hvile på køkkenbordet 10 minutter inden den serveres med grøn salat og groft flute.