Når det skal være lidt ekstra lækkert til hverdag, eller gæsterne skal forkæles, er de dobbeltbagte kartofler helt perfekte. De kan varieres efter smag og både bruges som tilbehør eller som selvstændig hovedret sammen med en sprød salat.
Ingredienser:
(Tilbehør til 4 personer)
4 bagekartofler
1 håndfuld persille
1 løg
100 gram bacon
50 gram revet parmesan
2 spsk creme fraiche
Salt og peber
Raps- eller solsikkeolie
Fremgangsmåde:
Vask bagekartoflerne og gnid dem med olie og lidt salt.
Bag kartoflerne i airfryer ved 180 grader i cirka 35 minutter til de er gennembagte.
Imens skæres løg og bacon i tern og steges på en pande.
Når kartoflerne er gennembagte, halveres de på langs og indholdet skrabes ud med en ske og samles i en skål. Det er vigtigt at ”skallerne” forbliver intakte og gemmes til senere.
Mos indholdet af kartoflerne med en gaffel og bland det med hakket persille, bacon, løg og creme fraiche. Smag til med salt og peber.
Med to skeer fordeles mosen tilbage i de tomme kartoffelskaller. Top med lidt parmesan og bag i airfryeren i 8 minutter ved 180 grader, til osten er gylden.
Server som tilbehør til f.eks. kylling og grøn salat eller som en hovedret i sig selv.
Se i videoen, hvordan du gør: