Når vinden rusker udenfor, er det særlig dejligt med fyldig, varm comfortfood. Til de dage hiver vi gerne den gamle klassiker, skibberlabskovs, op af skuffen. Det er nemt at lave, velsmagede og bestemt ikke en ret, der bør gå i glemmebogen.
Ingredienser:
(Hovedret til 4 personer)
600 gram kartofler
400 gram oksekød i tern
1 stort løg eller to små
4-5 laurbærblade
1 liter grøntsagsbouillon
Friskkværnet peber
Salt
2 spsk æblecidereddike
1 spsk dijonsennep
Smør til stegning
Fremgangsmåde:
Smelt lidt smør i en stor gryde og tilføj oksekødet. Brun kødet af og tilsæt friskkværnet peber. Hak løget og svits det i gryden med kødet.
Når løget er stegt blankt, tilsættes laurbærblade, salt og bouillon. Lad det koge 10 minutter. Imens skrælles kartoflerne.
Skær herefter kartoflerne i grove tern og put dem i gryden. Lad det hele koge yderligere 20-30 minutter under låg til bouillonen er kogt væk og kartoflerne er møre.
Smag derefter til med salt, peber, æblecidereddike og sennep.
Pynt eventuelt med frisk persille inden servering.