Kartoffelsuppe er en af vores yndlingsretter med kartofler, bland andet fordi den kan varieres i det uendelige og er let at lave – prøv for eksempel denne version med jordskokker og porrer.
Til de vegetariske dage kan kartoffelfrikadeller nemt være et velsmagende alternativ til kødet. Få opskriften her.
På ethvert julebord skal der selvfølgelig være både hvide og brunede kartofler. Men har du helt styr på, hvordan du laver de brunede? Få opskriften her.
Kartoffelrøsti kan bruges både som mellemmåltid, forret eller tilbehør til hovedretten. I denne version har vi pyntet røstierne med laks og hytteost, så de bliver til en skøn forret.
Alt-i-en-gryde retter er populær hverdagsmad, men de fleste opskrifter er med pasta. Dog kan man også nemt lave skønne retter i én gryde med kartofler. Prøv for eksempel denne gullasch-inspirerede opskrift med oksetern og masser af grøntsager.
En rest kogte kartofler kan bruges til mange skønne retter – for eksempel som topping på et lækkert focaccia. Prøv denne version med rødløg og kartofler som tilbehør til fx. grillmad eller som et dejligt mellemmåltid.
Hasselback kartofler er et skønt og klassisk tilbehør til de fleste retter – få opskriften her.
Gratin er en velsmagende klassiker, som er helt perfekt, hvis man skal have brugt en rest kogte kartofler fra dagen før.
Er du klar på en cremet kartoffelsalat med et lækkert efterårs-twist? Så skal du uden tvivl prøve denne skønne opskrift på kartoffelsalat med græskar.